6 Livsmedel Som Ska Undvikas Efter Tandblekning

När det gäller tandblekningtror många att själva blekningen i sig är det enda som ger dig ett bländande leende. Dock är hemvården efter din tandblekning lika viktig. Ett av de enklaste sätten att hålla tänderna vita är att undvika vissa livsmedel och drycker som är kända för att färga eller försvaga tänderna.

Med så många olika livsmedel och drycker där ute, hur vet du vilka som kommer att hålla dina nyblekta tänder i bästa form? Läs vidare för att ta reda på sex mat som bör undvikas efter tandblekning.

MATER FÖR ATT UNDVIKA TILLVITNING

1. Syrliga livsmedel

Syrliga livsmedel är en av de största nr-inga när det gäller nyblekta tänder. Under blekningsprocessen försvagas din emalj något från blekmedel. Sura livsmedel kan ytterligare försvaga din emalj vilket kan leda till ökad känslighet för varma eller kalla livsmedel. Några av de största syndarna inkluderar:

Citrusfrukter, som citroner, limefrukter, apelsiner eller grapefrukt

Tomater

Ananas

Inlagd mat, såsom surkål eller pickles

Bearbetat kött

2. Mörkfärgade drycker

Kaffe, te och läsk är några av de vanligaste orsakerna till tand färgning, och faktiskt kan vara en del av anledningen till att du får dina tänder vitare i första hand. Kaffe, te och läsk innehåller alla mörka pigment som fastnar i de små groparna och kratrarna på ytan på dina tänder och leder till fläckar.

Druvjuice är en annan mörk färgad dryck som du bör undvika efter tandblekning. Om du absolut inte kan gå utan din mörka färgade dryck, dricka den genom ett sugrör och skölj munnen med vatten omedelbart därefter.

3.Mark såser

Den allmänna tumregeln när det gäller att bestämma vad som är säkert att äta efter tandblekning är om det kommer att färga en vit skjorta. Mörkfärgade såser kommer definitivt att göra, så du vill undvika dessa. Detta inkluderar tomatsås, sojasås, senap och andra mörkfärgade såser.

4. Rödvin

Rött vin är ett av de viktigaste föremålen att undvika efter tandblekning. Vi har alla sett hur ett glas rött vin kan ge ditt leende en purpurfärgad nyans även om du inte är whitening, så föreställ dig hur mycket mer mottaglig du är efter din behandling.

5. Mat som innehåller färgämnen

Detta inkluderar popsicles, godis och sportdrycker. Dina tänder är extra mottagliga för färgning just nu, så du vill definitivt undvika mat eller dryck som innehåller färgämnen, både naturliga och konstgjorda.

6. Mörkfärgade frukter och grönsaker

Mörkfärgade frukter och grönsaker bör undvikas efter tandblekning. Återigen, allt mörkt nog för att färga en vit skjorta kommer att färga dina tänder. Här är några frukter och grönsaker som ska undvikas:

  • Bär
  • Lila kål
  • Druvor
  • Morötter
  • Rödbetor
  • Körsbär
  • Granatäpplen
  • Spenat eller andra mörka, bladgröna gröna

BOTTOMLINJEN

Genom att undvika vissa livsmedel som är kända för att färga dina tänder, kan du hålla ett ljust vitt leende långt efter dig. vi har vitnat dina tänder. Kombinera detta med starka munhälsopraxis så får du en vacker och hälsosam uppsättning tänder.