Hur man får vita tänder snabbt

Alla vill veta de hemliga knepen för hur man får vita tänder. Ljusa, gulfria tossar har varit en av de mest universella ambitionerna för evigheter, och om någon någonsin säger att de är 100% nöjda med sitt leende, kan du satsa på att de antingen ljuger för dig, ljuger för sig själva , eller båda. Den goda nyheten är att det finns distinkta faktorer som leder till missfärgning, och att utesluta dem tidigt kan hålla tänderna lysande under lång tid. De flesta får dessa vita tänderna för sent, långt efter att skadan har gjorts.

16 Metoder för att snabba vita tänder

Alla vill veta de hemliga knepen för hur man får vita tänder. Ljusa, gulfria tossar har varit en av de mest universella ambitionerna för evigheter, och om någon någonsin säger att de är 100% nöjda med sitt leende, kan du satsa på att de antingen ljuger för dig, ljuger för sig själva , eller båda. Den goda nyheten är att det finns distinkta faktorer som leder till missfärgning, och att utesluta dem tidigt kan hålla tänderna lysande under lång tid. De flesta får dessa vita tänderna för sent, långt efter att skadan har gjorts.

Få ett försprång på att skydda fläckar med dessa tips. Läs vidare för att lära dig vilka produkter du ska använda, vilka vanor du ska göra (och bryta) och till och med DIY-metoder för att få vita tänder.

1. Regelbundna tandläkarmöten

Innan du går ut och köper ett paket Whitestrips eller bokar ett möte för hyperblekning med din lokala tandläkare, se till att allt annat tas om hand, hälsomässigt. Du vill se till att det inte finns någon underliggande sjukdom innan du gör ett program för tandblekning, och du vill också se till att du har en grundlig rengöring så att du kan få de bästa fördelarna. Med andra ord, du vill arbeta med en så vit duk som du kan.

2. Undvik kända fläckskador

Du vet antagligen att kaffe och rött vin fläckar tänder, men de är verkligen inte de enda syndarna som kan göra att dina tänder ser mindre ut än stellar. Det finns gott om andra livsmedel och drycker som kan färga tänderna, inklusive:

 • vitt vin
 • blåbär
 • björnbär
 • granatäpple
 • soda
 • grilladsås
 • grönt te
 • svart te
 • socker behandlar
 • marinara
 • curry
 • gurkmeja
 • paprika
 • balsamic vinäger

Alla dessa livsmedel eller drycker orsakar eller bidrar till extrinsic fläckar. Den goda nyheten är att extrinsiska fläckar vanligtvis kan tas bort eller åtminstone förbättras. Andra fläckar, permanenta, kallas inneboende fläckar, och kan vara resultatet av att du tar antibiotika när dina tänder utvecklades som barn. De är mycket svårare att hantera.

Om du inte kan tänka dig att ge upp ditt dagliga kaffe eller ett nattglas, måste du bara skölja med vatten inom 30 minuter efter konsumtion. Sköljning med vatten hjälper till att tvätta bort den kränkande vätskan och minska risken för en fläck. Sköljning är bättre än att borsta, eftersom borstning så snart efter att ha druckit eller ätit en fläck-orsakare kan göra en situation värre, eftersom du vid den tidpunkten skurar maten eller drinkens skadliga syra direkt i tänderna.

3. Konsumera vissa livsmedel

Det finns livsmedel som faktiskt kan göra dina tänder ljusare. Bekämpa fläckar och förbättra den allmänna munhälsan genom att gabba på följande:

 • Äpplen. Äpplen förbättrar tandköttet och stimulerar salivproduktion, vilket hjälper till att skölja bort fläckar.
 • Ost, mjölk och yoghurt. Rika på kalcium, alla dessa hjälper till att stärka tandemaljen och utseendet.
 • Nötter, selleri, broccoli och morötter. Den matande och grova slipande strukturen i dessa livsmedel skrubbar bort fläckar.
 • Rå lök. Svaveln som finns i rå lök hindrar plack från att bildas.
 • Jordgubbar. Äppelsyran som finns i jordgubbar tar naturligtvis bort ytfläckar som lurar på tänderna.

4. Borsta och tandtråd dagligen

You bör tandborstning och tandtråd dagligen. Du vill vara försiktig så att du inte skrubbar bort emaljen vid tandköttet. Du vill gå under tandköttet när du trossar mellan tandköttet och tanden. Det är där människor antingen är för aggressiva eller inte aggressiva nog. Borstning och tandtråd dagligen hjälper dig att få vita tänder.

5. Investera i en elektrisk tandborste

Tack vare deras vibrerande huvuden kan elektriska tandborstar ta bort fler fläckar än en vanlig tandborste. De är enkla att använda och många säger till och med när du ska flytta tandborsten till en ny del av munnen. Om du letar efter vita tänder, tänk på att investera i en elektrisk tandborste. Det finns många bra på marknaden idag.

6. Ta väl hand om dina tandkött

Tandkött är bakgrunden för dina tänder, och om du lider av tandköttsinflammation (kännetecknad av rött, blödande, avtagande eller puffigt tandkött) kan det göra att hela leendet ser ohälsosamt ut. Att ta hand om tandköttet låter dina vita tänder ta centrum. Se till att borsta och tandtråd två gånger om dagen. Använd mjuka borstar snarare än hårda, eftersom hårda borstar kan vara för slipande för känsliga tandkött och få dem att försvinna ytterligare. Borsta försiktigt, men noggrant.

Friska tandkött låter inte bara dina tänder lysa, det kommer att vara bättre för din totala tandhälsa. Om du försummar tandköttet, kan det faktiskt leda till att dina tänder faller ut – och vid den tidpunkten kommer dina tänderna att bli minsta av dina bekymmer.

7. Försök Whitening Gel-brickor

Ta allt vi sa om tandblekningsremsor, kemikalier och allt, och upprepa det sans remsorna. Istället borstas geler antingen på tänderna eller pressas in i en kävformad bricka, som du sedan fäster på tänderna under den rekommenderade tiden. När den angivna tiden har gått, ofta över natten, borstar du sedan gelén eller tar bort brickan.

Den största fördelen med att bleka geler är att de är så grundliga. Du applicerar gelerna antingen direkt på tänderna eller i överkant på brickan, och det betyder att alla små tänder och krokar i dina tänder blir vitare, från tips till toppar. Dessutom förblir brickorna på plats lite bättre än remsorna, eftersom det inte finns något lim som kan lossna.

Precis som med blekningsremsor arbetar du emellertid med kemikalier igen när du använder blekningsgeler.

8. Använd blekande tandkrämer

Hur fungerar vitande tandkrämer för att bleka tänderna? Genom att använda polermedel och slipmedel, som släpper bort mörka fläckar, plus skonsamma kemiska blekmedel. Whitening tandkräm är den överlägset mest använda formen av blekning, och med goda skäl. Du kan enkelt plocka upp ett rör för en femplats, men du kan naturligtvis uppgradera till dyrare alternativ. Visst kommer du inte plötsligt att bli välsignad med perfekta chompers, men det hjälper.

9. Applicera Remsor för tandblekning

Kanske räcka till Whitestrips veckan innan en stor jobbintervju, ett första datum eller ett bröllop. I motsats till tandkrämer fungerar blekningsremsor till stor del som ett resultat av blekningskemikalier, särskilt peroxider och blekmedel. Dessa kemikalier finns, som du kan förvänta dig, på två plastremsor, en för din bästa uppsättning av tänder och en annan för din botten, och medan de är fäst, gör de blekande kemikalierna sig in i dina tänder och tar bort yttre fläckar.

Kom dock ihåg att du arbetar med kemikalier när du använder blekningsremsor. Och problem med kemikalier är, ja, det är kemikalier. Det betyder att de kan vara lite besvärliga om du inte ägnar dig noga uppmärksamhet. Till exempel är vissa remsor tillverkade med klordioxid, en kemikalie som faktiskt kan äta bort vid emaljen om du lämnar det för länge. Det finns också frågan om räckvidd; ofta kommer remsor att täcka endast den nedre halvan av tänderna, effektivt lämnar längs tandköttet lika gult som det började. Slutligen finns det problemet med ökad känslighet efter strip. Inte alls idealisk.

10. Överväg Whitening på tandläkarmottagningen

Den allmänna kärnan går så här: När en kindupptagare har placerats i munnen för att hålla huden borta från dina tänder, appliceras en blekningsgel med höga procenttal väteperoxid på dina tänder. Den lämnas kvar någonstans mellan 15 minuter och en halvtimme, tvättas grundligt och appliceras sedan en eller flera gånger tills önskat resultat har uppnåtts. Ibland kommer de att lysa ett starkt ljus på dina tänder för att påskynda processen.

Det är alltid en bra idé att ha någon som vet vad de gör ansvarig, och med tandblekning på kontoret har du professionell övervakning. Resultaten är också omedelbar, så du behöver inte vänta dagar eller veckor för att se blekning börjar ta form.

Den enda nackdelen med att bleka på kontoret är priset. Det kan få dig upp till åtta nyanser vitare vid ett besök, men det är inte sagt billigare. Resultaten är inte alltid konsekvent, beroende på ålder, typ av fläckar och ett antal andra faktorer. Åh, och du måste också se upp för det du äter direkt efter, vilket är genomförbart, men en smärta.

11. Borsta med baksoda och väteperoxid

Som en känd bakteriekämpa kan bakpulver inte bara rengöra munnen utan också hjälpa dig att bekämpa fläckar. Så här blekar du tänderna med bakpulver: Kombinera en matsked väteperoxid med två matskedar bakpulver för den ultimata fläckstridiga blandningen. Pensla med pastan i två minuter. Väteperoxiden kommer att lättare fläckar när bakpulver skrubbar bort dem. Den här metoden fungerar inte bara, den är extremt prisvärd. Du kan hämta båda ingredienserna för mindre än fem dollar. Du måste dock piska upp en färsk blandning varje gång du använder bakpulver och väteperoxid, så det kräver lite mer prep än andra tandblekningsmetoder hemma.

12. Applicera citron- och äppelcidervinäger

Skapa en blandning med en kvart matsked citronsaft och två matskedar äppelcidervinäger. Borsta tänderna med denna blandning för att bekämpa fläckar. Detta är ett verkligen kostnadseffektivt DIY-alternativ för vita tänder, och chansen är stor att du redan har ingredienserna som ligger runt ditt hus. Obs! Du kan inte upprepa denna behandling mer än en gång i veckan med tanke på citrons surhet. Att applicera blandningen för ofta kan slitna emaljen på tänderna.

13. Sluta röka

Förutom alla skadliga biverkningar av rökning, tar tjäran och tobak som finns i nikotin snabbt gula röktänder. Så om du av någon annan anledning än fåfänga, gör dig själv en tjänst och sluta tända. Inte bara kommer dina tänder att se bättre ut, dina andetag, hjärta och lungor kommer också att bli friskare. Om du verkligen letar efter vita tänder bör du överväga att sluta röka.

14. Kyss passionerat (Ja, verkligen)

Som om du behöver en annan anledning att göra, visar studier att kyssande stimulerar salivproduktion, vilket för övrigt kan hjälpa dig att bekämpa fläckar och leda till vita tänder. Andra (mindre spännande) sätt som stimulerar salivproduktionen inkluderar chomping på råa, fibrösa frukter och grönsaker, samt suger på sockerfria godisar och tuggar sockerfritt gummi.

15. Gnugga tänderna med en bananskal eller apelsinskal

Undrar du hur du kan bleka tänderna med bananer? Det låter galen, men tack vare de rikliga vitaminer och mineraler som finns i huden på bananer och apelsiner använder många människor insidan av skal och skal för att bleka tänderna. Även om vi inte känner till några studier har bevisat giltigheten av denna metod, kan det verkligen inte skada. Testa det genom att gnugga tänderna med fruktkåpan. Vänta tio minuter och följ upp genom att borsta tänderna.

16. Gör en tandmaske med aktivt kol

Vissa människor borstar med aktivt kol, men eftersom denna ingrediens är så slipande, rekommenderar tandläkare att du använder den som en mask snarare än en tandkräm. Kol är mycket absorberande och kan effektivt binda med ytfläckar och sedan lyfta dem bort – det är lika effektivt (och säkrare) att skapa en kolpasta, applicera den på dina tänder, låt den sitta i tre minuter och skölj sedan det bort. Gör pastan genom att blanda en halv matsked aktivt kol med precis tillräckligt med vatten för att göra det pasta-liknande (en fjärdedel matsked borde göra susen).